Steun onze strijd tegen toenemende nierschade

Oproep om de Nierstichting te steunen tijdens de collecteweek. Het is belangrijk dat de Nierstichting voldoende donaties ontvangt, zodat het nuttig werk kan blijven doen voor iedereen met nierschade.

Foto van Taurai Becker met zijn kookboek zoutbewust koken en eten

Amazing Erasmus MC

De Rotterdamse foodvlogger Taurai Becker (40) heeft een kookboek geschreven met recepten voor zoutbewuste maaltijden. Hij overhandigde de eerste exemplaren vandaag aan zijn behandelend artsen Kadir Caliskan en Dennis Hesselink en aan zijn diëtist Wesley Visser...

Ad foto artikel

Taurai maakte naam als ‘zoutbewuste’ foodvlogger,

Hij was een bekend foodvlogger aan het worden, maar vond zijn boodschap belangrijker dan zichzelf. Dus zette Taurai Becker zich een jaar lang aan een bijzonder kookboek. De prachtige foto's zijn niet anders dan in andere kookboeken, de recepten zijn dat wél. Becker kookt namelijk ‘zoutbewust’. Meer dan eens hing zijn leven af van een gezonder eetpatroon.

‘Als ik ook maar één persoon help, ben ik blij’

Taurai Becker heeft maar liefst twee donororganen: een hart van een overleden donor en een nier van zijn oom. Daar wil hij zorgvuldig mee omgaan. Dus let hij goed op zijn zoutbewuste dieet en deelt zijn kennis daarover. Daarmee helpt hij anderen gezond te blijven en geeft hij iets terug voor wat hij ontving.